Rätt svar #005



Den gul/orange/bruna smörjan var..
Köttfärslasagne!

Cirkapris per person: 16kr

(Lasagneplattor från Ica/Ica Basic, resten från Lidl)


Köttfärslasagne (4 personer)

Du behöver:
Lasagneplattor

Till köttfärssåsen:
400-500 g köttfärs
1/2 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
125 g färska champinjoner
1 burk krossade tomater
100 g passerade tomater
Lite tomatpuré
Salt
Peppar
Timjan
Basilika
Olja
Stekpanna
Stekspade

Gör såhär:
1. Häll lite olja i stekpannan och fräs löken
2. Lägg i köttfärsen och mosa lite, steeek
3. När köttfärsen är brun, tillsätt champinjoner och fortsätt stek
4. Häll i alla sorters tomatgrejer (kross, passerade, puré)
4. Pressa i en vitlöksklyfta och gegga ihop allt
5. Krydda med salt, peppar, timjan och basilika efter smak
6. Låt koka en stund
7. Sätt ugnen på 225°C

Till ostsåsen:
2 msk smör eller margarin
3/4 dl vetemjöl
7-8 dl mjölk
3 dl riven ost
1 tsk salt
1 krm peppar

Gör såhär:
1. Smält fettet och rör i mjölet, akta klumpar
2. Tillsätt mjölken, blanda och koka i 5 minuter. Rör om då och då
3. Tillsätt salt, peppar och 2 dl av den rivna osten

Bygga lasagne:
1. Plocka fram någon slags ugnssäker form (vi använde en kladdkakeform)
2. Smörj formen
3. Lägg i ett lager köttfärs i botten av formen
4. Fortsätt med ett lager ostsås, sedan ett lager lasagneplattor
5. Upprepa varvningen (köttfärs, ostsås, plattor) tills formen nästan är full
6. Avsluta med lasagneplattor och sen ostsås + den sista decilitern riven ost som gratinering
7. In i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter

Servera med grönsallad och ketchup! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Header, Lägg den i munnen    2011 House of OJ


RSS 2.0